Logo
Fred Foundation

Druk hier om het logo in verschillende bestanden te kunnen downloaden.

De naam 'Fred'

Fred Matser is oprichter en voorzitter van Fred Foundation. Fred werd geboren in het voorjaar van 1945, net voor het einde van de tweede wereldoorlog. Freds ouders waren van plan hem Paul te noemen, maar aangezien dat de naam was van een Nederlander die een collaborateur was geweest in de oorlog, vonden ze dat niet gepast. In plaats daarvan kwamen ze overeen om hem ‘Fred’ te noemen. Hoewel het in Nederland meer typisch zou zijn geweest om ‘Frederik’ te heten, vonden ze deze naam om de een of andere reden gewoon leuk. Tientallen jaren later ontdekte Fred dat zijn naam ‘vrede’ betekent in Scandinavische talen; een prachtige reden om de stichting ‘Fred Foundation’ te noemen.

Waarom een cirkel?

Generated by Fontastic.me

De symboliek van de cirkel past perfect bij de filosofie van de stichting. De cirkel staat voor eenheid, heelheid, eenheid en oneindigheid. Geen begin, geen einde en geen richting, het kan niet worden verbroken. Het vertegenwoordigt een volledigheid die alle ruimte en tijd omvat.

Generated by Fontastic.me

De cirkel is het symbool voor planeet aarde (ronde wereldbol). Het is ook een zonnesymbool.

Generated by Fontastic.me

Symbolisch beeldt de cirkel de oneindige, het onkenbare, het onmeetbare, het ongrijpbare en de ondefinieerbare aspecten van de eeuwigheid uit die onze rationele geest te boven gaan en verbijsteren.

Generated by Fontastic.me

Met andere woorden, de cirkel is het symbool van goddelijkheid, volledigheid en eenheid.

Kleur
groen

Groen is de kleur van het hartchakra. Je hart is het centrum in je fysieke wezen dat het meest is afgestemd op liefde. En natuurlijk is groen de kleur van duurzaamheid; iets waar we altijd naar streven.

Kleur
blauw

De kleur blauw staat symbool voor wijsheid en vertrouwen. Blauw staat er ook om bekend dat het een kalmerend effect heeft op de psyche. Kijk omhoog naar de blauwe lucht of staar even in de blauwe zee. Voel je het verschil?

Lettertype
Amatic SC

Amatic is een duidelijk handgetekend en leuk lettertype; we denken dat de wereld al serieus genoeg is.

Generated by Fontastic.me

Smiley
face

In plaats van een 'copyright'-teken (©) hebben we een smiley gebruikt om het logo een beetje leuk te maken. Het is ook een eerbetoon aan ‘The Twinkling Eyes Club’, die Fred Matser in 1991 oprichtte. Het is de enige niet-exclusieve club ter wereld. Hij wenst de wereld kilometerslange glimlachen. En dat is precies wat we nastreven.