Netwerk DAK

Netwerk DAK verbindt, versterkt en vertegenwoordigt meer dan 150 inloophuizen, buurt- en straatpastoraat door heel Nederland.

Over het initiatief

Het gaat om laagdrempelige plekken in de samenleving waar iedereen terecht kan voor een luisterend oor en ondersteuning. Daar worden mensen bereikt die voor andere hulporganisaties onzichtbaar blijven. Het netwerk heeft behoefte aan stevige ondersteuning en een partij die de thema’s waar zij lokaal mee geconfronteerd worden, op landelijk beleidsniveau agendeert. Want zij zijn sterk in het signaleren van knelpunten en zien hoe mensen kwetsbaar gemaakt worden door systemen en beleid, maar zijn meestal beperkt in het uitoefenen van invloed.

Daarom doneren we aan Netwerk DAK

Community initiatieven zoals inloophuizen werken samen aan een samenleving waar ieder mens telt. Zowel voor de vrijwilligers (zingeving) als voor de mensen die inloophuizen bezoeken. De diversiteit onder deze organisaties is groot en ze zijn kwetsbaar in het steeds opnieuw dekken van hun exploitatiekosten. Daarom steunen wij naast de koepel, ook individuele organisaties en Fonds Franciscus van Kansfonds.

Meer initiatieven